1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Enchiladas

Enchiladas

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2000

Ingrediënten 2 personen


4 tarwe- of bloemtortillas;
1 blikje kidneybonen;
3 kipfilets;
Jalapeno-pepertjes (potje Casa Fiesta);
2 vleestomaten; 1 rode paprika;
bekertje creme fraiche;
pakje gesneden kaas (bv Leerdammer);
tomatenpuree;
Mexicaanse kruiden (Casa Fiesta);


Verder heb je nodig


Vierkante ovenschaal en een
boterkwastje


Er zijn veel recepten, maar deze MOET je een keer proberen !!!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Warm de oven voor op 200 graden.
Kook de kipfilet in bouillon in 20 minuten gaar, laat deze afkoelen in de bouillon en snij ze in stukjes.
Snij de tomaten en de paprika in kleine blokjes.
Vet de ovenschaal in met boter.
Laat de bonen uitlekken

Bereidingswijze

Vul elke tortilla op de volgende wijze en leg deze naast elkaar in de ovenschaal.
Besmeer de tortilla met tomatenpuree.
Strooi hierover wat kruiden naar smaak.
Verdeel dan gelijkmatig de kip, tomaten, paprika en de bonen. Voeg pepertjes naar smaak toe.
Verdeel erover enkele lepeltjes creme fraiche en een plakje kaas.
Rol ze op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel hierover nog wat creme fraiche en bedek ze met plakjes kaas en schep wat bouillon erover.
Bak ze in 20 tot 30 minuten lichtbruin.

Serveertip

Serveer hierbij een salade van verschillende slasoorten met stukjes tomaat, komkommer en paprika. Voor de liefhebber nog wat pepertjes en naturel tortillachips. Vergeet ook de salsa-saus niet
Wijntip : Argentijnse rode wijn of voor de mannen een lekker Mexicaans biertjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van weegschaal51


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van weegschaal51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top