1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Deense Karbonades

Deense Karbonades

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2000

Ingrediënten 4 personen


4 varkensribkarbonades
40 gr. boter
mosterd
boter om in te vetten
1 ui
3 zure appels
zout,peper
paneermeel
enkele klontjes boter
2 el gehakte peterselie(diepvries)


Verder heb je nodig


Oven


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de karbonades in de boter 3 min. aan iedere kant. Haal ze uit de pan en laat ze iets afkoelen. Bestrijk ze aan beide zijden niet te zuinig met mosterd. Bestrijk een ovenschaal met boter en leg de karbonades erin. Schil en snipper de ui. Schil de appels,verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes.
Bak de uien en de appelstukjes in het vet van de karbonades al omscheppend enkele min.
Leg het mengsel op het vlees. Bestrooi de bovenkant met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter.
Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 220 gr. en bak de schotel in 20 min. Bestrooi de hete schotel met de gehakte peterselie.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen of aardappelpuree en b.v. gestoofde zuurkool.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anitach


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anitach
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top