Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Japanse Gestoomde Vis

Japanse Gestoomde Vis

Door: frija

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2000

Ingrediënten 4 personen


700 gram Zalmfilet
1 bosje Boekweitmie
1 velletje Kombu
4 eetlepels Sake
250 milliliter Dashi's
180 milliliter Mirin
180 milliliter Sojasaus, Japanse
Bonitovlok, gedroogde


Verder heb je nodig


Benodigde materialen: een bord, keukenpapier, een grote pan, een vergiet, Chinese kommetjes met deksel, aluminiumfolie, een bamboestomer, een wok en eetstokjes.



Japanse gestoomde vis

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem bij voorkeur dashi-bouillon: een heldere bouillon van kombu en bonito(vlokken).

In plaats van soba-boekweitnoedels kunt u ook groene-theenoedels gebruiken, in plaats van mirin kunt u ook gemberwijn gebruiken en in plaats van sake kunt u ook Chinese rijstwijn gebruiken.

Snijd de zalm dwars in 4 stroken en leg de stukken, velkant naar beneden, op een bord dat met een laagje zout is bestrooid. Leg deze 20 minuten apart, spoel vervolgens het zout af en dep de vis droog met keukenpapier. Breng intussen in een grote pan water aan de kook, voeg de noedels toe en verhit het geheel totdat het water weer aan de kook komt. Voeg dan een scheut koud water toe en breng weer aan de kook. Herhaal dit twee keer, totdat de noedels al dente (beetgaar) zijn - een totaal van 3-4 minuten. Giet de noedels af, spoel deze af met koud water en leg ze apart.

Doop de noedels in koud water en laat ze uitlekken. Snijd het zeewier zodanig, dat iedere persoon een stuk heeft, en leg deze stukjes in de Chinese kommetjes. Leg in de kommetjes een bosje noedels en bedek het met een visfilet met de velkant boven. Besprenkel elke filet met een eetlepel sake, leg een cirkel van folie op de opening en sluit die af met de deksel.

Doe de stomer in een wok, giet kokend water in de wok tot ongeveer 2 centimeter onder de basis, bedek het geheel en stoom het geheel 10 minuten of totdat het gaar is. Doe de dashibouillon, de mirin, de Japanse sojasaus en de bonitovlokken in een pan, breng het mengsel aan de kook en giet het vervolgens over de vis. Het kombu-wier is slechts voor de smaak - verwijder het voor het eten. Serveer met stokjes.


Serveertip

Geef er sake bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top