1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Chinese Gestoomde Botervis

Chinese Gestoomde Botervis

Door: frija

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kilogram Botervis
5 centimeter Gember, verse
3 tenen Knoflook
6 x Lente-uien
1 eetlepel Arachideolie
2 eetlepels Sojasaus
2 eetlepels Rijstwijn


Verder heb je nodig


Benodigde materialen: een wok, een stomer en wat keukenpapier.



Gestoomde Chineese vis

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wanneer u de vis gaat kopen, neem dan de deksel van de stomer mee, dan weet u zeker dat de vis erin past. Neem de vis schoongemaakt en van de schubben ontdaan.

In plaats van botervis kunt u ook zaagbaars, zeebaars of snapper, maanvis of kabeljauw nemen (schoongemaakt en van schubben ontdaan). En in plaats van rijstwijn kunt u ook droge sherry of gemberwijn gebruiken.

Snijd de gember zeer fijn. Plet de knoflook en snijd de lente-uitjes in de lengte fijn.

Spoel de vis in zout water en dep vervolgens droog met keukenpapier. Vul de holte op met gember, knoflook en de helft van de lente-uitjes en bestrijk de huid met olie.

Leg de vis op een schaal en plaats in een stomer. Besprenkel met sojasaus en rijstwijn. Doe de stomer in een wok gevuld met eenderde kokend water. Laat stomen totdat de vis is gekleurd. De tijd is afhankelijk van de dikte van de vis, maar 20 tot 30 minuten is gebruikelijk.

Blancheer de resterende lente-uitjes 10 seconden in kokend water en laat uitlekken. Haal de stomer uit de wok en haal de schaal eruit. Bestrooi met de geblancheerde lente-uitjes en serveer met andere Chinese gerechten. U kunt de vullingen uit de holte verwijderen voor het serveren.

Voor een Thaise smaak kunt u fijngehakt citroengras en tamarinde-pasta verdund met wat kokend water voor het stomen toevoegen. Voor een Vietnamese smaak kunt u vissaus en bruine suiker aan de saus toevoegen voor het stomen. Voor gestoomde vis op Lao-wijze verhit u trassie 1 minuut en giet dit in de sojasaus voor het stomen.


Serveertip

Geef er mie of witte rijst bij.

Lekker met een glaasje sake.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top