Zuurvlees

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien
750 gr. runderpoelet
40 gr. boter
zout, versgemalen peper
1/2 kopje azijn
1 el suiker
laurierblad
1-2 el bloem
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de uien in dunne ringen. Bestrooi de poelet met zout en peper.
Verhit de boter in de pan en braad het vlees hierin rondom bruin.
Roer de uien erdoor en bak ze 2 min. al omschepend mee.
Voeg de azijn, de suiker, het laurierblad,peper,zout en ca. 3 dl water toe(het vlees moet net onder staan)
Breng het aan de kook en laat het vlees in 30-60 min. gaar worden.
Maak de bloem aan met wat water en bind hiermee de saus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten