Ceasar salad

  • Amerikaans, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-06-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 teentjes knoflook, 1,5 dl. olijfolie, 2 sneetjes oud wit brood, 1 krop ijsbergsla, sap van 1 citroen, halve tl. worcestershiresaus, 2 eieren, 50 g. parmezaanse kaas, 6 ansjovisfilets.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een oven, een knoflookpers, een kwastje, een bak met ijskoud water en ijsblokjes, een sladroger, een steelpannetje, een mesje en een slakom en couvert.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden, pers 1 teentje knoflook in de olijfolie en kwast de sneetjes brood ermee in. Spoel de sla, haal de blaadjes los en laat ze een tijdje in de bak met ijswater liggen. Breng in het steelpannetje water aan de kook.

Bereidingswijze

Bak de sneetjes brood goudbruin in de voorverwarmde oven en snij ze in stukjes. Kook de eieren halfgaar zodat de eidooiers nog vloeibaar zijn (5 min. in het kokende water), pel ze en snij ze doormidden. Pers de resterende teentjes knoflook in het citroensap en roer de worcestershiresaus erdoor. Haal de sla uit het water en zwier het droog. Scheur de slabladeren in stukken en doe ze in de slakom. Schep de vinaigrette over de salade, bestrooi met afgeschraapte stukjes parmezaanse kaas en meng alles goed door elkaar. Garneer met halve eieren, knoflookcroutons en ansjovisfilets.

Serveertip

De salade meteen serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten