1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hete bliksem
  6. hete bliksem

hete bliksem

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2000

Ingrediënten 4 personen


12 zoete appelen, 4 zure appelen, 2 kg. aardappelen, 400 gr. speklappen of ingemaakt vlees (een restje dus), 100 gr. (5 lepels) boter of vet, stroop, bruine basterd, zout


Verder heb je nodig


Schilmes, stamper voor stamppot


Oftewel appelstampot, een heerlijke variatie op aardappels en groente.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Appelen schillen en in 4-en snijden (klokhuizen verwijderen), evenals de aardappelen.

Bereidingswijze

Aardappels opzetten met de speklapjes en wat zout, koken tot het gaar is. De appelen apart opzetten en koken tot de appelen smeu?g zijn.
Als de aardappelen en appels gaar zijn, deze mengen/stampen. Stroop en basterdsuiker toevoegen tot de stamppot zo zoet smaakt als je hem hebben wilt. Evt. wat peper.
Vlees/fijngesneden spek er door husselen.

Serveertip

Eventueel de strooppot op tafel voor de liefhebber van extra zoet.
Je kunt het beste wat experimenteren met de ingredienten tot je de gewenste smaak van je stamppot hebt. Dit recept is uit een kookboek van mijn moeder uit 1957 (!).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molleboon4u
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top