1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Parelhoen met oesterzwammen

Parelhoen met oesterzwammen

Door: bolleken

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-06-2000

Ingrediënten 4 personen


1 mooi parelhoen, 500 gr oesterzwammen, 2 sjalotten, 1 dl rode porto, 1 koffielepel geconcentreerde kippenfond (bv van Garde d'Or, zie mijn produktrecensie), 2 dl room, 75 gr
boter, zout en peper.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 210? C - T? 7

Bereidingswijze

Kruid het parelhoen van binnen en van buiten met zout en peper. Leg er 30 gr klontjes boter op en zet het in de oven. Voor een parelhoen van ca. 1,2 kg mag u rekenen op een braadtijd van 45 minuten. Een kwartier voor het parelhoen gaar is, laat u de fijngesnipperde
sjalotten fruiten in een pan met 20 gr boter. Van zodra ze glazig worden, giet u er de porto bij en de gevogeltefond die u aangelengd hebt met 1 dl water. Laat op een hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat nog zachtjes sudderen. snijd de oesterzwammen in twee en laat ze vlug stoven in een pan met 25 gr boter.Haal het parelhoen uit de ovenschotel. Verwijder het braadvet en blus de schotel met de saus. Schraap de braadrestjes goed los, zeef de saus, voeg de oesterzwammen toe en breng op smaak.

Serveertip

Dien het parelhoen op met de saus van oesterzwammen en met verse deegwaren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top