1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Toast Uit De Zee

Toast Uit De Zee

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-06-2000

Ingrediënten


6 sneden bruin- of witbrood
het sap van ? citroen
boter
30 gram bloem
1? dl melk
1? dl room
2 eierdooiers
100 gram geraspte kaas
375 gram gekookte mosselen
125 gram grijze garnalen
125 gram roze garnalen
150 gram gerookte zalm
6 groene olijven of druiven
nootmuskaat, peper & zout


Verder heb je nodig


Broodrooster
Oven
Citruspers


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Besprenkel de sneden brood met citroensap en rooster ze. Smelt 30 gram boter, voeg de bloem toe en laat die even mee bakken. Giet de melk en de room erbij, laat enkele minuten inkoken en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Klop de dooiers los en meng ze samen met de geraspte kaas door de saus. Bestrijk de boterhammen met de saus en beleg de toast met de mosselen, garnalen en zalm. Zet de toastjes ongeveer 10 minuten in een op 225? C voorverwarmde oven en versier ze met een olijf of een druif.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top