bloemkoolsalade

  • Salade
  • 30-60 min.

Deze salade is ook in te vriezen

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 bloemkool 3 eetlepels wijnazijn 300 gr jonge worteltjes 1 bosje peterselie 3/4 ltr. water- 1/2 theelepel zout 3 eieren 5 eetlepels mayonaise 3 eetlepels koffieroom.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Leg de bloemkool met de stronk naar boven in koud water en voeg er 1 theelepel azijn bij. Laat de bloemkool 30 minuten in het water liggen, zodat eventuele diertjes te voorschijn komen. Was de worteltjes en snij ze in kleine smalle reepjes. Was de peterselie, hak ze en bewaar ze in een gesloten schaal. Laat de bloemkool uitdruipen, verdeel ze in roosjes en snij de stronken eraf. Leg de bloemkool en worteltjes in kokend water en laat ze met het zout op een zacht vuur 20 minuten koken. Kook de eieren 10 minuten.

Bereidingswijze

Giet de stukjes bloemkool en reepjes wortel in een zeef en laat ze afkoelen. Laat de eieren in koud water schrikken, pel ze en snij ze in partjes. Roer de mayonaise door de koffieroom met de rest van de azijn en maak de bloemkool en worteltjes aan met deze slasaus. Strooi peterselie over de salade en garneer deze met partjes ei.

Serveertip

Advies: De groenten kunnen ook worden ingevroren maar de slasaus, peterselie en partjes ei dan pas na het ontdooien toevoegen. Een restant van deze salade kunt u geheel aangemaakt, ook tot 10 dagen lang invriezen.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ellentje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten