Manzo Brasato Al Merlot

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-06-2000

Rundvlees in rode wijn (uit het zonnige Tessin)

Deel dit recept

Ingrediënten
2 ons vet spek
2 glaasjes cognac of brandewijn
1 kilo rundvlees(plat stuk dat opgerold kan worden)
beetje zout en zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
30 gram boter
2 rettich
75 gram knolselderie
4 uien
2 eetlepels tomatenpuree
1/4 liter rode wijn (merlot)
1/4 liter runderfond
1 laurierblad
2 kruidnagels
6 peperkorels
4 eetlepels zoete slagroom
2 theelepels rundvlees kuiden
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het vette spek in lange dunne schijfjes laten snijden en 2 tot 3 uur in brandenwijn of cognac laten marineren

Bereidingswijze

Het rundvlees goed droog maken en met zout en peper inwrijven dan oprollen en het spek er omheen doen (vaststeken met een sate stokje)
Olijfolie in een grote pan doen en goed heet maken vlees er in leggen en aan alle kanten goed bruin bakken dan vlees eruit nemen
Dan in de zelfde pan de boter laten opschuimen, vervolgens de uien, de knolselderie,en rettich, (die in kleine stukjes zijn gesneden)er bij doen en kort braden
Tomatenpuree er door roeren en alles met rode wijn afblussen en een klein beetje laten inkoken
Vervogens het vlees er weer in leggen met de vleesfond,en de overige ingredienten
Het vlees zo ongeveer 90 minuten laten smoren op een klein pitje
Als het vlees gaar is eruit nemen en de saus
door een zeef doen
Dan de zoete slagroom erdoor doen en deze saus over het vlees gieten (dat in een grote schaal is gelegd)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten