1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zwaardvis Met Radicchio

Zwaardvis Met Radicchio

Door: pfaff

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-06-2000

Ingrediënten 4 personen


4 stukken zwaardvis filets van 150 gr
1 krop radicchio
5 el slaolie
2 el citroensap
1 geperst knoflookteentje
1 el kappertjes
1 el gehakte peterselie
basilicum en oregano
peper en zout
olijfolie



Zwaardvis is lekkere stevige vis die zich in de pan makkelijk laat keren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

20 min

Bereidingswijze

Spoel 1 krop radicchio, snij de sla in vieren en verwijder zoveel mogelijk het middelste harde gedeelte zonder de bladeren van elkaar los te maken.
Roer een dressing met 5 eetlepels slaolie en 2 eetlepels citroensap, 1 geperst knpflookteentje, 1 el kappertjes, 1 el gehakte peterselie en wat basilicum en oregano.
Kruid 4 stukken zwaardvis filets met peper en zout bak ze 4 & 5 min aan elke kant in hete olijfolie.
Leg ze op voorverwarmde borden.
Stoof de radicchio 2 min aan in de braadpan van de vis.
Schik de sla bij de warme vis en nappeer
met wat dressing.
Dien op met aardappelen in de schil of stokbrood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pfaff
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top