Risotto Met Kip En Courgette

  • Kinderkeuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr rijst
300 gr kipfilet
1 ui
2 - 3 eetl olie
15 gr boter
1 msp saffraan
6 dl kippenbouillon (van 1 tablet)
1 courgette
150 gr doperwtjes (diepvries)
snufje oregano
50 gr geraspte oude kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Variatie: Als groente kan ook broccoli gebruikt worden.

Bereidingswijze

Spoel de rijst in een zeef onder koud stromend water en laat de rijst uitlekken. Snijd de kipfilet in reepjes; pel en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan, bak de reepjes kip lichtbruin en haal ze uit de pan. Doe de boter bij de olie en laat de ui met de saffraan zachtjes 2 - 3 minuten fruiten zonder bruin te worden. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een glanzend laagje bedekt zijn.

Verwarm de bouillon en giet ca. 5 dl ervan bij de rijst. Laat de rijst zachtjes koken; roer nu en dan. Snijd de courgette in kleine blikjes en roer ze, als de rijst zo;n 15 minuten gekookt heeft, samen met de doperwtjes, de stukjes kip en wat oregano door de rijst. Voeg nog wat bouillon toe als de rijst te droog wordt (risotto hoort vochtig, smeu?g te zijn). Laat het gerecht in nog eens 8 - 10 minuten gaar worden. Bestrooi de risotto met kaas.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kinder_kok avatar
kinder_kok

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten