Sant-Emilion

  • Frans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-06-2000

Dit toetje moet minimaal 12 uur van te voren bereid worden

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
500 gram zachte bitterkoekjes
1/2 glas cognac
1/2 glas water
125 gram boter
125 gram suiker
1 eierdooier
1 dl melk
100 gram melkchocolade

voor het glaceren:
50 gram melkchocolade
1 noot boter
2 eetlepels water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een charlottevorm van 14 cm doorsneden

Bereidingswijze

De boter met de suiker vermengen met de mixer, zodat het mengsel smeerbaar wordt.
In een kom de eierdooier en de melk dooreenroeren.
In een pannetje, op een heel klein vuur, de chocolade in een lepel water langzaam laten smelten.
Dan van het vuur nemen, er de eierdooier doorwerken en laten afkoelen.
Dit mengsel, als het goed gekoeld is, toevoegen aan het boter-met-suiker-mengsel
en deze creme enkele minuten goed opkloppen om ze licht en schuimig te maken.
Een charlottevorm beboteren. Het water en de cognac mengen in een bord.
De bitterkoekjes een na een lichtjes in dit vocht drenken en een eerste laagje koekjes, met de platte kant naar onderen, op de bodem van de vorm leggen.
Op de zelfde wijze de wanden van de vorm bekleden.
Bedek de laag koekjes met een flinke laag van de chocoladecreme.
Zo verder de vorm afwisselen met een laag gedrenkte koekjes en een laag chocoladecreme vullen.
Bovenaan eindigen met een laag koekjes met de vlakke kant naar boven.
De vorm toedekken met een bord, daarop een gewicht zetten en ongeveer 12 uur in de koelkast zetten.
Voor het opdienen uit de vorm halen.
Glaceren met chocoladeglazuur:
in een klein beetje water de melkchocolade smelten, er een noot boter bijdoen.
Dit mengsel bovenop de taart gieten en in ongelijke banen langs de randen laten druipen.

Serveertip

Koel opdienen

Laatste reacties

agnetha avatar
agnetha 02-07-2000

Hai, Het recept lijkt me heerlijk. Maar eh... wat is een noot boter? Groeten, Agnetha

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten