Calzone Met Geitenkaas En Verse Kruiden
- Italiaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 20-06-2000
Deze calzone is rijk gevuld met geitenkaas, mozzarella en veel verse kruiden zoals tijm, oregano en peterselie
Ingrediënten 2 personen
75 gram rauwe ham in dunne reepjes, 200 gram verse geitenkaas verkruimeld, 250 gram mozzarella grof geraspt, 2 lente-uitjes in dunne ringen, 100 gram rucola grof gesneden, ? tl. fijngesneden tijmblaadjes, 1 tl. fijngesneden oregano, 2 e.l fijngesneden peterselie, 1 teentje knoflook geperst, zout, peper, basisrecept pizzadeeg, 2 el. olijfolieBereidingswijze
Oven voorverwarmen op 240 graden. Voor vulling ham, beide kaassoorten, lente-ui, rucola, tijm, oregano, peterselie, knoflook, zout en peper mengen. Deeg in 2 stukken verdelen en elk deel uitrollen tot dunne cirkel van ? 20 cm. em 3-4 mm. dik. Vulling over beide deegcirkels verdelen, daarbij een rand van ? 2 cm. vrijhouden. Deegranden licht met water bestrijken en deegcirkels dubbelvouwen. Randen goed aandrukken en met duimen patroon erin duwen. Beide calzones op bakplaat leggen en in midden van oven in 15-20 minuten lichtbruin en krokant bakken. Deeg uit oven direct met olijfolie bestrijken.
Laatste reacties
welk deeg wordt hier voor gebruikt ? is er ook een recept van wappato bertie
Neem hem mee, ga volgend weekeinde de kids ermee verblijden... Thnx
bewaar het recept en ga het zeker binnenkort een keer proberen. Thanks.
Dit zag er op het plaatje zo smakelijk uit, kwam het recept bij jouw tegen en zet hem favoriet, meteen weer een leuke aanvulling op de geitenkaaslijst. Groetjes Astrid