Buideltjes met Lamsvlees

  • Multi-cultureel, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-06-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
20 vellen filodeeg uit de diepvries

1 sjalotje

1 teentje knoflook

1 el olijfolie

zout en peper

2 tl kerrie

halve tl gemberpoeder

enkele druppels tabasco

500 g lamsgehakt

1 ei

1 preiblad

125 gesmolten boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier

Bakplaat

Oven

Voorbereiding

Laat het filodeeg ontdooien zoals op de verpakking staat aangegeven.

Bereidingswijze

Schil en snipper het sjalotje en knoflook en bak ze in de olie glazig. Voeg zout, peper, kerrie, gemberpoeder en tabasco toe en laat alles afkoelen. Meng het gehakt en het ei. Leg het preiblad enkele tellen in ruim kokend water en spoel het af onder de koude kraan. Snij het in de lengte in enkele dunne repen. Haal de velletjes deeg van elkaar en bestrijk ze dun met de gesmolten boter. Leg acht keer 2 velletjes deeg schuin op elkaar. Snij de laatste 4 vellen doormidden en leg ze in het midden op de deegvellen die je net schuin op elkaar gelegd hebt. Verdeel het gehakt over het deeg en vouw de pakjes naar boven dicht. Bind ze samen met een reepje prei en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de overgebleven boter en schuif de plaat in een voorverwarmde oven van 200 graden celsius / stand 4. Bak ze in 15 min. gaar en goudbruin.

Serveertip

Lekker met gembersaus
P.P. 659 kcal.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten