Gnoquis a la Romana

  • Argentijns, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-06-2000



Een heel lekker en gemakkelijk te maken Argentijns pastagerechtje, dat zijn oorsprong vind in Italie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 L volle melk - 300 gr tarwekernbloem (zie Surfina n? 960 van Aveve, de Belgische boerenbond, of anders een speciale bloem voor pasta) - 100 gr geraspte parmezaan - 100 gr boter - 2 eierdooiers - 1 snuifje muskaatnoot - zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de melk met het zout, maar houd 1 kopje apart. Roer de bloem door de achtergehouden melk tot er geen klonters meer zijn. Giet dit papje langzaam bij de kokende melk terwijl u roert met een houten lepel. Laat enkele minuutjes koken tot de bloem gaar is en de pap een goede dikte heeft. Haal van het vuur, voeg boter, kaas en muskaatnoot toe en meng goed dooreen. Voeg vervolgens de eierdooiers toe en roer nogmaals goed dooreen. Spreid op een goed ingevette bakplaat met hoge rand en laat afkoelen. Snij in stukjes en maak er bolletjes van of steek met een koekjesvorm vormpjes uit de pasta, strooi er nog wat parmezaan op en bak in een voorverwarmde oven van 180? C gedurende 20 minuten. De gnoquis moeten droog zijn en een consistentie hebben van zachte koekjes.

Serveertip

Geef deze gnoquis warm, overgoten met tomatensaus en bestrooid met parmezaan, bij een visschotel, of koud als borrelhapje op zichzelf

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten