Lauwwarme pastasalade met kip

  • Internationaal, Salade
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-06-2000
  • Lauwwarme pastasalade met kip

    Lauwwarme pastasalade met kip

    Lauwwarme pastasalade met kip

Makkelijk, lekker en beslist een topper.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 dubbel kipfilet of 2 halve; 1 ons veldsla; handje vol verse basilicum; 150 gr. kastanje champignons; 1 paprika; 1 tomaat; bosui; 2 a 3 teentjes knoflook; italiaanse keukenkruiden; peper en zout; 150 gr pasta fusili of vlinderpasta
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de pasta al dente.
Hak de basilicum fijn; snij de chamipgnons in plakjes; snij de paprika en de tomaat in kleine stukjes; snij de helft van de bos bosui in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Peper en zout de kipfilet goed in; bak deze vervolgens in de olijfolie. Bak de champignons apart met de uitgeperste knoflook in olijfolie. Snijd de kipfilet in blokjes. Doe voor even de pasta, blokjes kip bij het champignonmengsel en meng goed door elkaar.
Doe de veldsla in een kom met de stukjes paprika, tomaat, bosui, italiaanse keukenkruiden en gehakte basilicum. Meng dit goed door elkaar met een beetje olijfolie.
Schep het warme pastamengsel op de borden en drapeer de salade erover heen. Voila klaar.

Serveertip

Serveren met Chianti Classico

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

adeline43 avatar
adeline43 03-04-2013

Hoi, het lijkt mij ook een heerlijke salade!...alleen nog ff wachten op betere temperaturen! Groetjes, Adeline

claudjee avatar
claudjee 03-04-2013

Toen ik dit gerecht gister op tafel zette was iedereen tevreden, bedankt! Ik heb er turks brood met gezouten roomboter bij geserveerd, maar dat was bijna niet nodig.

moon6 avatar
moon6 06-06-2012

Mmmmmmm ... Heerlijke salade ... Komt zeker vaker op tafel!

souvlaki avatar
souvlaki 26-05-2012

Het was erg lekker, zeker met dit weer!! Ik had er nog wat fetta overheen gedaan, smaakte goed en zag er leuk uit! Nogmaals dank voor dit recept. Groeten Souvlaki

hypoglykemie avatar
hypoglykemie 04-09-2002

Erg lekker, het ziet eruit als een flinke berg maar is goed op te krijgen. Heel goed recept!

lily avatar
lily 17-07-2000

heb het uitgeprint en neem het recept mee op verlof.zal je laten weten hoe we het vonden

desireevanberkel avatar
desireevanberkel 11-07-2000

Heel erg lekker! Bovendien stond het ook heel feestelijk op onze borden. Zeker voor herhaling vatbaar.

orphan avatar
orphan 09-07-2000

ik vond het heel lekker was het de bedoeling de italiaanse kruiden op de kip en de blasilicum? ik had het ineens over . groetjes Ria.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten