Visfondue

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-06-2000De afgebeelde visfondueschotel werd gecreeerd door Luc De Raedt van vishandel De Koraal in Gent, secretaris van de beroepsvereniging van Belgische vishandelaars.
Deze visfondue is van het type dat je qua samenstelling in de doorsnee vishandel vindt en dat een grote waaier van vissoorten omvat.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr zalmfilet - 200 gr pladijsfilet - 200 gr roodbaarsfilet of poonfilet - 200 gr staartvisfilet - 200 gr kabeljauwfilet - 200 gr zeetongfilet of scharretongfilet - 200 gr grietfilet, tarbotfilet of heilbotfilet - 2 liter visfumet (zie mijn recept) - 1 citroen - 1 limoen - 1 takje verse tijm - 1 blaadje laurier - 1 takje citroen-verbena - 1 takje citroenmelisse - 1 mespuntje cayennepeper - peterseliestengeltjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een fonduestel - 4 chinese zeefjes - 4 borden - 4 chinese kommetjes

Bereidingswijze

Rol de zeetongfilets op en zet ze vast met een cocktail-prikkertje. Snijd de overige visfilets in blokjes en spoel ze even af met ijskoud water. Dep dan de visblokjes droog met keukenpapier. Schik de visporties op schoteltjes of op borden en zorg ervoor dat de verschillende soorten in groepjes bijeen staan. Versier de schotels met de verse kruiden, de limoen en de citroen. Breng de fumet aan de kook en voeg er de cayennepeper en de peterseliestengels aan toe. Zeef de fumet en giet in de fonduepan. Voeg aan tafel de citroenmelisse en de citroenverbena aan de fumet toe en laat 5 minuutjes infuseren. Regel de brander zo dat de fumet niet doorkookt (net onder de 100? C). Pocheer de visblokjes in de visfumet met behulp van de zeefjes. Op het einde van de maaltijd kan je de bouillon, die inmiddels verrijkt is met alle smaken van de gepocheerde vis, in voorverwarmde chinese kommetjes serveren als een originele afzakker

Serveertip

Fondue zonder slaatjes en sausjes is ondenkbaar. Zo uitgebreid en onbeperkt als het aanbod van de zee is, zo ontelbaar is het aantal combinaties dat je op tafel kan toveren in de vorm van gemengde en originele slaatjes, warme en koude sausjes, aardappelbereidingen, rijstgerechten enz. Laat je creativiteit de vrije loop en laat de gasten versteld staan van de originaliteit van je combinaties en bereidingen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten