Drie dips : guacamole, blauwschimmelkaas en salsa
- Antiliaans, Saus/dressing
- 20-30 min.
Een assortiment frisse dipsausjes voor witloof en andere zomergroentjes.
Ingrediënten 4 personen
Voor de guacamole : 2 rijpe avocado's - sap van 1 citroen - 1/2 kleine rode ui, fijngesnipperd - 1 tomaat, gepeld, van zaad ontdaan en in blokjes - zout en chilisaus (Tabasco) naar smaak - een grote rode paprikaVoor de blauwschimmelkaasdip : 30 cl zure room - 12,5 cl volle melk - 7 cl verkruimelde blauwschimmelkaas - 2 el rode ui, fijngehakt - een grote groene paprika
Voor de salsa : 1 jalapeno pepertje, van zaad ontdaan en gehakt - 1 grote teen knoflook, gepeld en gehakt - 1 rode paprika, van steel en zaad ontdaan en gehakt - 2 grote tomaten, gepeld en fijngehakt - 1 komkommer, gepeld en fijngehakt - 2 el olijfolie - sap van 1 citroen of limoen - versgemalen zwarte peper en zout naar smaak - 1 grote gele paprika - peterselie en tomaatblokjes om te garneren.
Voorbereiding
Snij het hoedje van de drie grote paprika's en haal er de zaadlijsten uit.
Bereidingswijze
Voor de guacamole : Pel de avocados, haal er de steen uit en plet het vruchtvlees. Voeg de overige ingredienten toe en roer goed door elkaar.
Voor de blauwschimmelkaasdip : Doe alle ingredienten in een kom en roer goed door elkaar.
Voor de salsa : Doe alle ingredienten in een kom en roer goed door elkaar.
Serveertip
Schep de guacamole in de rode paprika en versier met tomatenblokjes, schep de blauwschimmelkaasdip in de groene paprika en versier met tomatenblokjes en plukjes peterselie, schep de salsa in de gele paprika en versier met plukjes peterselie. Zet de drie paprika's op een grote schotel en geef er een assortiment rauwe groenten bij.