Drie dips : guacamole, blauwschimmelkaas en salsa

  • Antiliaans, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-06-2000



Een assortiment frisse dipsausjes voor witloof en andere zomergroentjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de guacamole : 2 rijpe avocado's - sap van 1 citroen - 1/2 kleine rode ui, fijngesnipperd - 1 tomaat, gepeld, van zaad ontdaan en in blokjes - zout en chilisaus (Tabasco) naar smaak - een grote rode paprika
Voor de blauwschimmelkaasdip : 30 cl zure room - 12,5 cl volle melk - 7 cl verkruimelde blauwschimmelkaas - 2 el rode ui, fijngehakt - een grote groene paprika
Voor de salsa : 1 jalapeno pepertje, van zaad ontdaan en gehakt - 1 grote teen knoflook, gepeld en gehakt - 1 rode paprika, van steel en zaad ontdaan en gehakt - 2 grote tomaten, gepeld en fijngehakt - 1 komkommer, gepeld en fijngehakt - 2 el olijfolie - sap van 1 citroen of limoen - versgemalen zwarte peper en zout naar smaak - 1 grote gele paprika - peterselie en tomaatblokjes om te garneren.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij het hoedje van de drie grote paprika's en haal er de zaadlijsten uit.

Bereidingswijze

Voor de guacamole : Pel de avocados, haal er de steen uit en plet het vruchtvlees. Voeg de overige ingredienten toe en roer goed door elkaar.

Voor de blauwschimmelkaasdip : Doe alle ingredienten in een kom en roer goed door elkaar.

Voor de salsa : Doe alle ingredienten in een kom en roer goed door elkaar.

Serveertip

Schep de guacamole in de rode paprika en versier met tomatenblokjes, schep de blauwschimmelkaasdip in de groene paprika en versier met tomatenblokjes en plukjes peterselie, schep de salsa in de gele paprika en versier met plukjes peterselie. Zet de drie paprika's op een grote schotel en geef er een assortiment rauwe groenten bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

konijnenberg_a avatar
konijnenberg_a 15-06-2002

goddeloos lekker, Bolleken! We hebben gesmuld. Anne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten