1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. reibekuchen

reibekuchen

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-06-2000

Ingrediënten 4 personen


Aardappelen, 1 ui, 1 ei, bloem, peper en zout,naar keuze spekblokjes, ham of worst.
olie om in te bakken.


Verder heb je nodig


Grote koekenpan


Ouderwetse Duitse armeluiskost, maar daarom niet minder lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Nauwelijks

Bereidingswijze

Boen een paar aardappels schoon of schil ze. Rasp ze op een fijne rasp (de schil mag eraan blijven). Meng door de geraspte aardappel een gesnipperde ui, een ei en zoveel bloem dat er een dik beslag onstaat. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verwarm olie in een koekenpan en schep er een paar hoopjes beslag in ,zodat ronde koeken ontstaan van zo'n 10 cm doorsnee. Laat deze op een zo zacht mogelijke warmtebron aan weerszijden bruin en knapperig worden. Doe het echt zo langzaam mogelijk, hoe langer in de pan, hoe beter het resultaat (als je te vlug werkt, wordt de aardappel niet gaar!). Door het basisbeslag kan je allerlei toevoegingen doen, zoals magere of vette spekblokjes, blokjes ham of worst, alles naar eigen fantasie.

Serveertip

Lekker met versgekookte appelmoes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pasta_b


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pasta_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top