1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Rode pepersaus

Rode pepersaus

Door: bolleken

  • Spaans, Saus/dressing
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-06-2000

Ingrediënten 4 personen


1 middelgrote zoete, gedroogde rode Spaanse peper of New-Mexico-peper, of 1 fijngehakte pimiento (zie mijn recept) plus 1 tl paprikapoeder - 5 geblancheerde amandelen - 5 hazelnoten - 1/8 tl zout - versgemalen peper - 4 teentjes knoflook, gepeld - stukje gedroogde rode chilipeper van 2,5 cm, van zaad ontdaan en verkruimeld - 2 el fijngehakte peterselie - 5 el olijfolie - 1 el azijn - 3 el warm water


Verder heb je nodig


Keukenmachine


"Salsa romesco", romesco is typisch voor de provincie Tarragona, het is een dipsaus om te geven bij eenvoudig gegrilleerd, gebakken of gefrituurd zeebanket of tapas van zeebanket.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de steel van de gedroogde rode peper en schud de zaden eruit. Laat hem 1 uur weken in zo veel warm water dat hij bedekt is.

Bereidingswijze

Schraap het vruchtvlees van de peper en gooi de huid weg. Rooster de amandelen en de hazelnoten 5 minuten, of tot de amandelen lichtbruin zijn, op een bakblik in de oven bij 175? C. Hak de amandelen en de hazelnoten in een keukenmachine zo fijn mogelijk. Meng hier zout, peper, knoflook en chilipeper door, dan het vruchtvlees van de rode peper (of de pimiento met het paprikapoeder) en de peterselie. Laat de keukenmachine nog wat draaien tot alles goed fijn is en voeg langzaam (al draaiende) de olie en de azijn, en tenslotte het warme water toe.

Serveertip

Schenk de saus in een schaaltje en serveer het bij vis of zeevruchten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top