1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi Goreng

Nasi Goreng

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-06-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kilo witte gaar gestoomde rijst(bij voorkeur rijst die de voorige dag reeds klaargemaakt is)
1 fijngesneden ui
2 fijngesneden rode lomboks
2 fijngesneden teentjes knoflook
4 eieren tot dunne omelets gebakken en daarna in dunne schijfjes gesneden
2 tomaten in dunne schijfjes gesneden
1 verse komkommer in dunne schijfjes gesneden
3 eetlepls olijfolie
250 gram varkensvlees in dunne reepjes gesneden
2 goud bouillonblokken




Rijst met vlees en groenten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst 1 dag van tevoren koken

Bereidingswijze

Fruit de reepjes varkensvlees in de olijfolie half gaar en voeg daarna de fijngesneden ingredienten toe.
Als de olie een rode kleur krijgt heeft draait men het vuur op een laag pitje en doet men de rijst erbij.
Dit word vervolgens goed door elkander geroerd en eventuele klonters worden fijngemaakt.
Met wat zout op smaak brengen
Op een schaal serveren met de schijfjes komkommer en de tomaten langs de rand,de reepjes omelet er boven op en daarboven op de gebakken ui.
Smakelijk eten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeany33


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeany33
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top