1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Nasi

Nasi

Door: sylvia_h

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-06-2000

Ingrediënten 4 personen


Rijst,ongeveer 350 gram hamlappen, mix voor nasi (van conimex in pakje), prei, paprika, 2 eieren. Scheutje olie.


Verder heb je nodig


Pan water, wok en snijgerei.


DIT LUST IEDEREEN

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vooraf kook je rijst en laat deze afkoelen.
Snijdt de hamlapjes in kleine blokjes, maak de ui fijn. De mix uit het pakje maak je aan via de gebruiksaanwijzing. De paprika en prei ook fijn snijden.

Bereidingswijze

De wok goed heet laten worden en een scheutje olie er in doen,laat de uien glazig bakken en daarna laat je het vlees meebakken. Wat erg lekker is, is als je het even door bakt samen met de groenten- en kruidenmix. Als dit even geprutteld heeft voeg je de paprika toe en even op het vuur mee laten garen. De 2 eieren voeg je toe en deze roer je er door heen, als het gestold is de prei erdoor en nog even 2 minuten doorkoken.
Je voegt de (afgekoelde) rijst toe en op een laag vuur laat je de rijst ook warm worden. Een lekkere maaltijd die iedereen lust!

Serveertip

De pan op tafel zetten en dan aanvallen, ook lekker met zoet-zuur of een sate stokje. Ketjap en sambal naar keuze.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sylvia_h
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top