canja

  • Braziliaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een Braziliaanse maaltijdsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetl. boter
1 grote fijngesnipperde ui
600g. kippefilets
een paar takjes peterselie
2 in dunne plakken gesneden wortel
60g. droogkokende rijst
2 kippebouillontabletten
2 dunne preien
1 eetl. fijngehakte groen olijven
1 grote gepelde tomaat zonder zaad
mespunt tijmpoeder
mespunt foeliepoeder
peper uit de molen
3 eetl. bloem
2 eetl. melk
zout of aroma
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de kippefilets en de groenten

Bereidingswijze

Smelt de boter in de soeppan en fruit daarin de ui goudgeel.
Doe de filets met de peterselie en de plakjes wortel in de pan en laat even warm worden.
Schenk dan 1 1/4L. kokend water in de pan
Was de rijst, en doe die bij het water samen met de bouillonblokjes, roer tot het water weer kookt
Sluit de pan en laat koken op een laag vuurtje voor 20 min.
Neem dan de peterselie uit de pan
Snijd de preien in stukken, doe ze in de pan samen met de olijven en de stukjes gesneden tomaat.
Laat nog 5 min. koken tot de kip en rijst gaar is
Maak eenpaje van het tijmpoeder, foeliepoeder, peper, de bloem, de melk en wat water.
Roer het papje door de soep, laat de bloem even gaar worden en proef.
Voeg naar smaak eventueel nog wat zout of aroma toe

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sunnyke avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten