1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aardappelen Uit De Oven Met Knoflook En Rozemarijn

Aardappelen Uit De Oven Met Knoflook En Rozemarijn

  • , Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-06-2000

Ingrediënten


Mooie stevige aardappelen (hoeveelheid naar eetlust); veel olijfolie, veel knoflook, veel verse rozemarijn. (zee)zout


Verder heb je nodig


Braadslee (of ovenschaal)


Aardappelen Uit De Oven Met Knoflook En Rozemarijn
Aardappelen Uit De Oven Met Knoflook En Rozemarijn

De allerlekkerste manier om aardappelen klaar te maken. Ontzettend gezond ook nog. Wel even overslaan als je wilt afslanken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappelen, snijd ze in grove stukken, kook ze desnoods alavst een paar minuten voor (in water op het vuur, of zonder water in de magnetron als de hoeveelheid niet groter is dan 500 tot 600 gram).
Vet de braadslee of ovenschaal in met (veel!) olijfolie, leg er (veel!) gepelde en eventueel in stukjes gesneden tenen knoflook tussen, en bestrooi met (veel!) verse rozemarijn.

Bereidingswijze

Laat de aardappelen in het midden van de oven in ca 40 tot 50 minuten gaar worden. Met voorgekookte aardappelen gaat het wat sneller, maar het mag niet minder dan een half uur. Schep ze af en toe om. Pas op dat de knoflook niet verbrandt (mag wel bruin en knapperig worden, maar niet donkerbruin of zwart).

Serveertip

Bestrooi vlak voor het opdienen met (grofgemalen zee)zout. Eten bij lamsvlees, bijvoorbeeld.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van genuitm


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van genuitm
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top