1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Bami

Bami

Door: indonesische_keuken

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-06-2000

Ingrediënten


El olie
300 gr bami
3 uien
1,5 tl trassi
2 tl vetsin
1,5 tl ketoembar
0,5 tl sesamolie
23 teentjes knoflook
2,5 tl paprika
0,5 tl gember
sambal oelek naar smaak
200 a 300 gr varkens of kippenvlees (gaar)
100 a 150 gr garnalen, krab of kreeft.
100 a 150 gr groente (prei, tauge enz.)
2,5 el ketjap



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olie in het water aan de kook brengen, daarna 3-6 minuten in kokend water de bami weken(zonder vuur).
De bami koken zolas in het algemene gedeelte staat en laten afkoelen.

De uien fruiten in de olie en de andere kruiden toevoegen.
Het geheel opsmaak brengen met zout.
Als laatste de groenten en het vlees toevoegen.
In de wadjan het mengsel met de afgekoelde bami mengen.
Tijdens het mengen de Chinese ketjap toevoegen,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van indonesische_keuken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top