Surinaamse pindasoep

  • Surinaams, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-06-2000

Dit recept heb ik ooit gekregen van een surinaamse vriendin

Deel dit recept

Ingrediënten
2 prei, 3 aardappelen, 20 gr. boter, 2 theel. sambal, 1 flinke kippenpoot, 1 kippenbouillonblokje, 8 eetl. pindakaas, 1 pakje santen, 3 eetl. ketjap manis, zout, peper, 1 hardgekookt ei, 3 eetl. fijngehakte bladselderij, 1 banaan.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Trek van de kippenpoot en het bouillonblokje en lekkere bouillon (ca. 2 uur) Laat de kippenpoot afkoelen. Maak de aardappels en de prei schoon en snijd in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Doe de boter in de pan en fruit de prei en de aardappels. Voeg na ca. 2 min. de sambal toe. Versnipper de kip, doe het erbij en laat het geheel even bakken. Voeg dan langzaam de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat dan 10 min. zachtjes koken. Roer de pindakaas, de santen en de ketjap erdoor en breng op smaak met zout en peper en evt. nog wat sambal. Laat de soep door en door warm worden. Hak het ei in stukjes en garneer de soep met het ei en de selderij en wat plakjes banaan.

Bron

onbekend

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

snoehoes avatar
snoehoes 21-08-2012

Erg goed recept! Wel had ik 2 kippenbouten gebruikt ipv 1, surinaamse pindakaas (faja lobi) en ik heb 1liter water gebruikt, dit was voldoende. Héél erg lekker :) Groetjes Stephanie

gsdocent avatar
gsdocent 16-07-2012

Hoeveel water gebruik je om die bouillon te maken?

gsdocent avatar
gsdocent 16-07-2012

Hoeveel water gebruik je om die bouillon te maken?

rolandzecees avatar
rolandzecees 16-04-2001

Al voor de vierde keer maak ik deze soep en het is iedere keer een succes! Wel varieer ik iets door scherpe Surinaamse pindakaas te gebruiken i.p.v. sambal en kokosmelk te gebruiken i.p.v. santen. Ook doe ik er voor het opdienen nog een handje tauge door. Hartelijk bedankt voor zoiets lekkers!!! Marjolijn.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten