1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gestoofde Kip In Wijn

Gestoofde Kip In Wijn

Door: chicken_tonight

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-06-2000

Ingrediënten 5 personen


3 eetlepels zonnebloemolie, 25 gram boter, 1? kilogram ontvelde panklare kip (stukken), 12 zilveruitjes, 400 gram tomaten (blik), 1 gekneusde teentje knoflook, 1 groene paprika in reepjes, 2 eetlepels gehakte peterselie, ? theelepel gedroogde basilicum, 1 theelepel zout, peper, 1? deciliter rode wijn.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Braad in een grote braadpan in de olie enkele stukken kip tegelijk aan alle kanten bruin. Neem ze uit de pan en houd ze apart. Fruit in de achtergebleven olie de uitjes goudbruin. Voeg de knoflook, tomaten met vocht, paprika, peterselie, basilicum, zout en peper toe. Roer alles goed door en breng langzaam aan de kook. Leg de kip weer in de pan, giet de wijn erbij en breng weer aan de kook. Dek de pan Af en temper het vuur. Laat in 40-45 minuten de kip gaarstoven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chicken_tonight
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top