Schuimpjes

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-06-2000

Deel dit recept

Ingrediënten
het schuim moet wel 2 uur in de oven.
3 eiwitten, 375 gr. poedersuiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom, mixer, oven.

Voorbereiding

verwarm de oven op de laagste stand voor.
Vet de bakplaat in.

Bereidingswijze

Ontvet de mixer en kom met een beetje azijn en keukenpapier.
Klop de eiwitten stijf.
Als de eiwitten stijf zijn zeef je 2 eetlepels poedersuiker boven de geklopte eiwitten.
Dan mix je nog 1 min.
De rest van de poedersuiker door het mengsel scheppen.
schep op de ingevette bakplaat kleine bergjes van het schuim.
Bak die bergjes in ca. 1,5-2 uur in de voorverwarmde oven op de laagste stand.
Na het bakken de schuimpjes af laten koelen op een rooster.

Laatste reacties

loverdiek avatar
loverdiek 16-10-2001

Bij mij mislukt het altijd want als ze uit de oven komen zijn ze gewoon hard maar na 2 uur ofzo zijn ze heel erg zacht en gaan ze plakken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten