1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. groentesoep met rijst

groentesoep met rijst

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-06-2000

Ingrediënten 4 personen


Rundergehakt balletjes soepgroente en een
kruidenbuiltje tuinkruiden en rijst


Verder heb je nodig


Een mes en een houtenlepel en
je handen en een schuimspaan.


Groentesoep maar anders

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geen

Bereidingswijze

Een pan met circa 3liter water aan de kook
brengen. gehaktballetjes maken en aan het
water toevoegen . even laten koken zodat
er een schuimlaag op het water komt
deze laag eraf scheppen met een
schuimspaan.
dan de soepgroente 1 zakje van 150 of
200 gram toevoegenen het
kruidenbuiltje dit ongeveer 10 min laten
doorkoken , dan circa 4 handjes rijst
toevoegen . dit alles ongeveer 10 tot 15 min
op een laag pitje laten door koken tot de rijst
gaar is .
je kunt gebroken rijst of surinaamse rijst
gebruiken .

Serveertip

Lekker met stokbrood of petitpain broodjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snoepsmoel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snoepsmoel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top