geglaceerde echte niet eetbare bloemen

  • Nederlands,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-06-2000

Beeldige garnering voor op een speciale krans of taart.

Deel dit recept

Ingrediënten
eiwitten, snufje zout, enkele druppels rozenwater, gave bloemen. b.v;
na de bereiding nog 1-2 dagen laten drogen. sterk geurende bloemen,bos viooltjes, kleine roosjes, oranjebloesem, en bloesem van appel en peren bomen. Deze zijn geschikt natuurlijk alleen ter garnering niet eetbaar.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer, bakplaat, kwastje.

Voorbereiding

Klop het eiwit met het zout luchtig de hoeveelheid eieren hangt af van de hoeveelheid bloemetjes.
laat dit enkele min. staan.

Bereidingswijze

Bestrijk de bloemblaadjes of bloemetjes met een klein zacht kwastje van binnen en van buiten gelijkmatig met het eiwit.
Bestuif ze royaal met poedersuiker en zorg dat de hele oppervlakte alles goed bedekt.
Strooi een 1 cm dikke laag suiker op de baakplaat.
Leg de gesuikerde bloemetjes hierop heel voorzichtig.
Laat ze op een warme goed geventileerde plaats 1-2 dagen drogen tot de bloemen hard en droog aanvoelen.
Bewaar ze evt. in een luchtdichte afsluitbare trommel tussen laagjes vetvrij papier.

Serveertip

Garneer er gebak, cake, of desserts mee.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten