Gevuld Valentijns hart van Superano met Sint-Mauro

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-06-2000

Een recept van restaurant t Vlasbloemeken in Koewacht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g Superano-ham, zeer dun gesneden - 40 g gesnipperde rode ui - 40 g geroosterde pijnboompitjes - 40 g gemengde sla (eikenbladsla, gele frisse radicchio) - 100 g witte Sint-Mauro (geitenkaas)
voor de honingdressing : 6 eetl. walnotenolie - 2 eetl. natuurazijn - 2 eetl. kastanjehoning - 1/2 fijngesnipperde sjalot - 1 theel. verse tijmblaadjes - peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender

Bereidingswijze

Bereid de honingdressing : meng de opgegeven ingredienten in de blender, totdat men een gladde en gebonden massa krijgt.

Serveertip

Leg midden op het bord de gemengde sla die aangemaakt is met
4 theelepels honingdressing. Leg hierop in hartvorm de flinterdun gesneden Superano-ham
Snijd met behulp van de kaasguillotine of een vlijmscherp mes de Sint-Mauro in dunne plakjes en verdeel over de ham. Strooi over de omtrek de gesnipperde ui en de geroosterde pijnboompitjes. Druppel per bord een eetlepel honingdressing over het gerecht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten