1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Duitse keuken
  5. vlierbloesembeignets

vlierbloesembeignets

Door: leonards

  • Duits, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 14-06-2000

Ingrediënten 6 personen


*15 geheel ontloken vlierboesems,*200 gr bloem,*3 eetl melk,*4 eetl lichte witte wijn,*2 eieren,*1 mes punt zout,*citroenrasp van 1 citroen,*2 theel suiker,*iets poedersuiker,*1/4 l slagroom 1 eetl suiker en1 zakje vanillesuiker.


Verder heb je nodig


Frituurpan (met olie!!!!)


Een sterke maar bijzondere smaak eenvoudig te maken. met vanille slagroom

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlierbloesem altijd wassen (kleine vliegjes enz.)goed uit laten lekken op keukenpapier ,en klop de slagroom met de suiker(vanillesuiker) lobbig(half stijf)

Bereidingswijze

Meng de gezeefde bloem met de melk en meng dan de eieren,zout,zout,witte wijn,citroenrasp en de 2 theel suiker(vanille) goed glad laat dit /- 25 rusten.**dompel dan de vlierbloesem in het beslag laat het even uitlekken en dan gelijk in de frituur bakken /- 2 min ze moeten mooi goudbruin zijn . serveer op een bord en bestrooi ze met poedersuiker, en serveer er wat vanille slagroom er bij.

Serveertip

Van oorsprong worden ze gebakken in reuzel maar ik doe het liefer in olie(als ze iets koud worden stold het vet die is niet zo lekker)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leonards
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top