Chow Mein
- Chinees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 14-06-2000
Chinese Mie
Ingrediënten 4 personen
400 gram kipfilet200 gram hamblokjes
150 gram spercieboontjes
2 sjalotjes
125 gram worteltjes
200 gram garnaaltjes
100 gram taoge
1 pak dunne mie
sojasaus
ketjap manis
Nam Pla (Thaise vissaus)
rijstwijn (of droge sherry)
suiker
Benodigdheden
wokVoorbereiding
kipfilet in magnetron 1 minuut garen
sjalotjes snipperen, worteltjes in schijfjes of julienne snijden. De spercieboontjes schoonmaken en doormidden snijden
Bereidingswijze
De gegaarde kipfilet, sjalotjes wortel en spercieboontjes in 1 eetlepel roerbakken (duur: ongeveer 4-5 minuten) 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel ketjap manis erbij
Als je alleen de sojasaus gebruikt, dan ook een eetlepel suiker erbij. Dan 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry erbij, en alles enkele minuten roerbakken. Dan de garnalen erbij en als laatste de hamblokjes er doorheen scheppen. Vuur klein, en dan de (kortgekookte)mie erbij. Alles goed omscheppen en naar smaak nog een beetje Thaise vissaus (Nam Pla) toevoegen.
Serveertip
Komkommer in zoetzuur (azijn, suiker, rode uien in ringetjes en een klein rood pepertje)
Laatste reacties
ed ik maak er nog steeds een zooitje van neem me niet kwalijk ik bedoel het goed groetjes dien
dag ed ben weer even in je kookboek wezen kijken en neem het recept chow mein mee naar mijn pagina,ga ik gauw maken je hoort het dan wel,lijk me heerlijk. groetjes dien.
dag ed ben weer even in je kookboek wezen kijken en neem het recept chow mein mee naar mijn pagina,ga ik gauw maken je hoort het dan wel,lijk me heerlijk. groetjes dien.