1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Kippastei

Kippastei

Door: iris_v

  • Surinaams, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-06-2000

Ingrediënten


1 plak bladerdeeg (450 g), 200 g kipfilet, 100 g doperwten, 100 g tauge, ? paprika, ? ui, 2 stukjes wortel, 6 etlepels soja sauce, (vaak te vinden in toko's),2 teentjes knoflook fijn geperst, 2 th spice powder, 3 takjes selderie, peper, zoet.


Verder heb je nodig


De blader deeg kan je ook kleiner kopen om kleine pasteitjes te maken.


Makkelijk en snel klaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kip in kleine stukken en bak ze gaar in de olie. De ui, peper en even meebakken. Daarna soja sauce en spice powder toevoegen en enkele minuten meebakken. Tauge, doperwten, in stukjes gesneden paprika en wortels (ook iets kleiner gemaakt helemaal als je kleine pasteitjes maakt) en selderie erbij doen. Het geheel goed omscheppen. De groenten moeten knapperig blijven. De vullig in de bladerdeeg ( dit kan in een schaal of op een bakplaat en dan vouw je het deeg dicht) doen en in een voorverwarmde oven circa 15 min. goud bruin bakken.

Serveertip

Serveren met lekkeren zoet heten saus.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iris_v
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top