pruimentaart
- Duits, Banket
- 30-60 min.
Heerlijke pruimentaart met duitse kwetsen
Ingrediënten 10 recipe.people
1 kilo pruimen,100gr.suiker,1/2 pak witbrooddeeg,25gr.boter,2 eieren,1 zakje vanilliesuiker.11/2 dl.lauwe melk.en wat paneermeel.Benodigdheden
beslagkom,ronde vorm van 30 cm.deegrol.Voorbereiding
pruimen ontpitten,melk op warmen
Bereidingswijze
Het brooddeeg 1 ei de vanilliesuiker en de lauwe melk met koude handen tot een bal kneden
1/2 uur op warme plaats laten rijzen.
1/3deel van het deeg achter houden voor de deksel rol de rest tot een lap en bekleed de vorm ermee en bestrooien met wat paneermeel
Leg de pruimen in de vorm en strooi er de suiker op.rol de rest van het deeg tot een plak en snij hier repen van en maak een ruitmodel over de taart,bestrijkde deksel met los geklopt ei.
Bak de taart in een oven van 225 graden in ongeveer 30 minuten gaar.
Serveertip
met zoet geslagen slagroom.