Courgette Clafoutis

  • Frans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-06-2000

lekkere courgettetaart. Begin 1 uur voor serveren!

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1-2 el olijfolie, 1-2 courgettes in plakjes met schil, 2 sjalotjes gesnipperd, 1 uitgeperst teentje knoflook, 4 eieren, 75 gr parmezaanse kaas geraspt, 4 el creme fraiche, zout, peper, 2 el fijngesneden basilicum,
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

oven voorverwarmen op 180 C. Olie verhitten en courgette, sjalot en knoflook hierin op zacht vuur 10 min bakken tot courgette zacht is en deel van het vocht verdampt. Courgette mengsel over bodem van vorm verdelen, eieren met kaas, creme fraiche, zout, peper en basilicum loskloppen en over courgette mengsel schenken. Vorm in braadslede gevuld met heet water zetten en courgette mengsel in midden van oven 30-40 min. bakken tot mengsel gestold is. Clafoutis laten afkoelen en in puntjes snijden.

Laatste reacties

pg avatar
pg 24-09-2008

erg lekker ook heel geschikt voor veel personen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten