Gember-Perzik-Saus

  • Engels,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-06-2000

minstens twee dagen van te voren maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 rijpe perziken geschild, 1 el fijngehakte gember op siroop, 2 el bruine suiker, 4 lente-uitjes fijngesnipperd, 1/4 tl gemengde kruiden, 2 kruidnagels, 4 zwarte peperkorrels, 2 el bruine azijn, 2 tl sojasaus.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

perziken halveren. Vruchtvlees grof snijden. Alle ingredienten in pan met dikke bodem doen. Op een matig vuur al roerend verwarmen tot de suiker is opgelost. Mengsel aan de kook brengen. Vuur lager zetten en mengsel afgedekt 15 min. laten pruttelen tot zacht en pulpachtig is. Pan van het vuur halen en kruidnagels en peperkorrels verwijderen. Het mengsel in warme gesteriliseerde potten scheppen en potten afsluiten. Als het mengsel afkoeld is, plakkertjes met datum op de potten plakken. Minstens 2 dagen in de koelkast bewaren.

Serveertip

heerlijk bij hamburgers of gegrild vlees.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten