1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Appelpudding

Appelpudding

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-06-2000

Ingrediënten 4 personen


120 gr malse boter - 4 grote eieren - 110 gr paneermeel - 4 appels (type Jonagold) - 120 gr
griessuiker - 3 tl "gemengde kruiden" (voor banket) - 100 gr amandelpoeder - 2 el Calvados - 25 gr boter


Verder heb je nodig


Stoomoven of gewone oven "au bain-marie"


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven op 160 ? C op maximum stoom

Bereidingswijze

Schil en snij de appelen in kleine blokjes. Scheid het eiwit van de dooiers. Beboter een puddingvorm en strooi 3 eetlepels paneermeel op de bodem en de zijkanten. Bestrooi de appelstukjes met 2 eetlepels suiker en kruiden. Klop het eiwit stijf met een mespuntje zout en 2 eetlepels suiker. Klop de malse boter en de rest van de suiker tot de bereiding heel luchtig is. Doe hier een voor een de eierdooiers bij, daarna de rest van het paneermeel, het amandelpoeder, de Calvados, de
appelstukjes en tot slot, voorzichtig met een spatel, het opgeklopte eiwit. Doe dit alles in de puddingvorm, bedek met een dubbele laag aluminiumfolie en laat 1u15 stomen. Laat de pudding afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen op een dienblad.

Serveertip

Snij de pudding in sneetjes en geef er apart een sauskom met Engelse creme bij, op smaak gebracht met een scheutje Calvados.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top