Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Keksi

Keksi

Door: beetle_b

  • Surinaams, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-06-2000

Ingrediënten


8 eieren/8 el suiker/1 tl vanille-extract/1 tl amandelextract/1 el gem kaneel/8 el zelfrijzend bakmeel/8 el gesmolten en afgekoelde boter/150 gr rozijnen op rum (pot,slijter)


Verder heb je nodig


Mixer/bakblik(22cm)/aluminiumfolie/schaal


Een luchtige Surinaamse taart

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop met de Mixer de eieren met de suiker, het vanilli- en het amandelextract in 30-45 min. dik en lobbig. Schakel de mixer naar de laagste stand en voeg de kaneel en vervolgens het bakmeel lepel voor lepel toe en voeg tenslotte ook de boter lepel voor lepel toe. Schenk het mengsel in een beboterd bakblik (22cm). Strooi de rozijnen (met aanhangende rum) erover. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 1 uur (de oven beslist niet tussentijds openen) goudbruin en gaar. Laat na het uitschakelen van de oven de taart nog vijf minuten staan. Neem de taart uit de oven en laat hem. met aluminiumfolie bedekt, afkoelen. Keer de taart op een schaal.

Serveertip

U kunt de taart eventueel garneren met taartmuisjes



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beetle_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top