1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Yakitori

Yakitori

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-06-2000

Ingrediënten 4 personen


6 eetl. japanse sojasaus(kikkoman),
3 eetl. dry sherry,
6 eetl. sake(slijter)
2 theel. fijne suiker,
600 g) kipfilet,
4 bosuitjes,
1 groene paprika,
1 citroen,
(versgemalen)peper,
Scherpe mosterd(grey poupon),
Houten satestokjes.


Verder heb je nodig


Barbecue,en houten satestokjes.


Japans gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiden:
In pan sojasaus,sherry,sake en suiker aan de kook brengen en tot strperige marinade inkoken.
Kipfilet in stukjes van ca. 2? cm snijden.
Satestokjes in koud water leggen.
Bosuitjes en paprika wassen,schoonmaken en in stukjes van ca. 2? cm snijden.
Citroen wassen en in partjes snijden.

Aan elk stokje drie stukjes kip afgewisseld door bosui en paprika rijgen.

Bereidingswijze


Bereiden:
Spiesen met marinade bestrijken en op barbecue in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar roosteren.
Bestrooien met zout en serveren met partjes citroen en scherpe mosterd.
Lekker met koud (japans)biertje

Serveertip


Wijncategorie 4 Schweigener Gutenberg.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betty_d


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betty_d
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top