Karins Herfststoofpot

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-10-1998

herftsstoofpot met pompoen, paddestoelen en pittige kruiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg.fricandeau
1 kg. oranje pompoenvlees in blokjes
500 gr. gemengde paddestoelen(champignons,oesterzwammen,shi-takes, eekhoorntjesbrood, boleten)
500 gr. uien
2 sjalooten
bolletje(verse)knoflook
italiaanse kruiden(vers) ((basilicum, thym, rozemarijn))
Scheut rode port
potje zure room
zeezout
1/2 liter (kruiden)bouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 braadpannen met dikke bodem.

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes en bak het rondom bruin in olijfolie. Bak de gesnipperde uien, sjalotten en knoflook mee op een zacht vuurtje.
Bak in een andere pan de schoongemaakte paddestoelen op een zacht vuurtje. Voeg in de eerste pan de pompoenblokjes toe en een beste scheut bouillon. Voeg de inhoud van de twee pannen bij elkaar en laat alles even op een hoog vuur onder voordurend roeren door en door warm worden. Afblussen met rode port, Italiaanse kruiden, versgemalen peper en zeezout toevoegen en ongeveer 1 a 1 1/2 uur laten sudderen. Roer af en toe door. Roer er vlak voor het opdienen de zure room door. Maak eventueel op smaak met nog wat zout en peper.

Bereidingswijze

hierboven beschreven.

Serveertip

Heerlijk met wilde rijst of een lekkere pasta
een salade en vers geraspte parmezaanse kaas en italiaans olijven of notenbrood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mtendam avatar
mtendam 24-09-2012

Wij hadden langs de kant van de weg een pompoen gekocht en wilden hier iets lekkers mee maken, we kwamen bij dit recept uit. Het was echt heeerlijk!! Als ik eraan terug denk loopt het water me weer in de mond :) Echt een aanrader!! De fricandeau hebben we op advies van de slager vervangen door doorregen varkenslappen (schouderkarbonade?) omdat de fricandeau door het lange sudderen droog zou kunnen worden.

annemarie_hugo avatar
annemarie_hugo 12-09-2000

was erg lekker, alleen heb ik wel wat aangepast; varkenslappen ipv fricandeau en geen port vanwege de kids. en gesmuld hebben ze !

biologe avatar
biologe 27-02-2000

Een lekkere stoofpotje, we hebben er erg van genoten. Biologe

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten