1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Sneetje Tartaar

Sneetje Tartaar

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-06-2000

Ingrediënten 4 personen


1/2 ui
1/2 rode paprika
boter
1 augurk
1 el kappertjes
1 el fijngehakte verse kruiden (peterselie, bieslook, rozemarijn en tijm)
500 g tartaar
6 takjes peterselie
3 eieren
2 eierdooiers
1 el cognac
1 1/2 tl paprikapoeder
knoflookpoeder
peper
zout
12 zwarte olijven zonder pit
6 sneetjes casinobrood



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en hak hem fijn. Hak de augurk en de kappertjes fijn. Doe alle kleingesneden en gehakte ingredienten bij de tartaar. Voeg de eierdooiers, de cognac, het paprikapoeder, het knoflookpoeder en peper en zout naar smaak toe en meng alles goed door elkaar. Laat het vleesmengsel afgedekt in de koelkast op smaak komen. Kook intussen de eieren hard, pel ze en snijd ze elk in 8 parten. Halveer de olijven.

Bereidingswijze

Steek met een rond uitsteekvormpje 6 cirkels uit het brood en rooster ze lichtbruin. Besmeer het brood met boter. Smeer de tartaar op het brood en snijd de cirkels elk in vieren. Garneer elk hapje met een partje ei, een halve olijf en een toefje peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top