1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. tournedos stroganoff

tournedos stroganoff

Door: nana_c

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-06-2000

Ingrediënten 4 personen


4 tournedos,1 likeurglas vodka,1/4 wijnglas St.Raphael,1 wijnglas rode wijn,150 gr champignons,1 teentje knoflook,1 sjalot,1 1/2 el.tomatenketchup,1,5 dl room,3 el boter,peper en zout.



Lekkere hartige hoofdschotel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat 2 el boter goed heet worden in een braadpan en laat de tournedos korsten,2 min aan beide zijden.Laat op een zacht vuurtje verder garen naar smaak.Kruid met peper en zout.

Bereidingswijze

Intussen laat u in een andere pan de in schijfjes gesneden champignons in een el boter /- 3 min stoven.Neem de pan met de tournedos van het vuur.Giet de vodka over het vlees en flambeer(dampkap afzetten)Haal het vlees uit de pan en houd warm.Stoof in dezelfde pan de fijngesnipperde sjalot en de look.Giet er de St.Raphael bij.Laat 1 min inkoken en voeg dan de rode wijn toe.Laat nog eens 2 a 3 min inkoken,doe er vervolgens de gestoofde champignons bij,de ketchup en de room.Laat inkoken tot gewenste dikte en kruid eventueel bij.

Serveertip

Dien op met frietjes en tuinkers.
Wijntip: Een stevige rode wijn bvb:Pomerol of St.Emilion



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nana_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top