1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Zelfgebakken hanekamcroissants

Zelfgebakken hanekamcroissants

  • Frans, Ontbijt
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2000

Ingrediënten 4 personen


25 gr boter - 125 gr verse hanekammen (cantharellen), schoongemaakt en in plakjes - 6 cl room - 1,5 cl medium sherry - zout en versgemalen zwarte peper - 1 blik croissantdeeg - 1 ei, geklopt



Hanekammen vormen een heerlijke vulling voor deze gemakkelijk zelf te bakken croissants voor een ongewoon maar lekker ontbijt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm voor de croissants de oven voor volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de hanekammen 3-4 minuutjes op laag vuur, zodat ze zacht worden maar niet verkleuren. Voeg de slagroom en de sherry toe, draai het vuur hoger en laat het vocht verdampen. Voeg naar smaak zout en peper toe en laat het geheel afkoelen.Leg de plakken croissantdeeg op een met bloem bestoven werkvlak. Schep een lepel paddestoelenmengsel op het brede eind van iedere driehoek. Bestrijk het spitse uiteinde van ieder deegplakje met losgeklopt ei en rol het op, zodat de paddestoelen geheel omsloten zijn.Schik de croissants op een bakplaat, bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze in de oven volgens de gebruiksaanwijzing.

Serveertip

Serveer de croissants warm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top