Don`s paprika speksaus met kip en witte rijst

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2000

Een verrukkelijk hoofdgerecht uit de Hongaarse keuken (gewoon in Nederland bedacht)...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. gerookt spek aan een stuk (mager spek mag ook), 500 gr. uien, 3 rode paprikas, 500 gr. champignons, 4 grote vleestomaten, blikje tomatenpuree, half pakje koksroom of culinaire room, maizena, 2 verse kippetjes (liefst van de poelier), peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Eventueel rijststomer en
grote (braad)pan of sauspan

Voorbereiding

Spek in dobbelsteentjes snijden, uien, paprikas, champignons en de gepelde uien in niet te kleine stukjes hakken, maizenapapje maken, kippen in 2 delen snijden en normaal zouten en peperen. Daarna gewoon braden.
Rijst koken/stomen.

Bereidingswijze

Spek langzaam aanbakken in grote pan en later de uien erbij fruiten. Gesneden paprika, tomaat en de gesneden champignons toevoegen, goed roeren en op laag vuur laten staan, tomatenpuree toevoegen en alles ongeveer een 1/2 uur langzaam op een laag vuur laten staan, af en toe goed doorroeren. Als laatste de room toevoegen eventueel met zout en peper naar smaak. Binden met een maizenapapje.

Serveertip

Heerlijk in combinatie met mooie grootkorrelige witte, gestoomde rijst.

Smullen maar........

Laatste reacties

anita4 avatar
anita4 02-11-2001

hallo, ga ik zeker een keer uitproberen! ziet er erg lekker uit. ik zet het favoriet! gr. anita

evido avatar
evido 13-04-2001

Hallo, Gisteren uitgeprobeerd. Heel lekker. Moet je ook mijn "kipfilet op zijn oosters met rijst"eens proberen. Nog net iets lekkerder en pittiger. Bedankt en groetjes, Evi

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten