Duitse Aardappelsalade

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-06-2000

lekker voor bij de bbq of als snelle hap met worst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram aardappelen(geen kruimel),2 grote uien,250 gram spekblokjes, 2eieren,peper en zout, evt.knoflook.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan en braadpan, snijplank en mes,grote kom, pollepel.

Voorbereiding

Kook de aardappelen 18-20 minuten in de (goed schoongemaakte) schil en laat ze daarna afkoelen.

Bereidingswijze

Pel de afgekoelde aardappelen in schil af en snijd ze in plakken.Snij de uien in kleine stukjes en bak ondertussen de spekblokjes uit in hun eigen vet.Klop de 2 eieren met peper en zout en evt. knoflook naar eigen smaak en meng de uien, aardappelen en de ei-mengsel door elkaar en laat deze min.2 uur afkoelen in de koelkast. Serveer deze met stokbrood wat rauwkost en een grove metworst of saucijs (duitse worst).

Serveertip

Zie boven, erg makkelijk voor warme dagen, eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

alie2 avatar
alie2 11-11-2007

in plaats van de aard. koken,in de magnetron on geveer 10 min. gaat sneller.

masterchef_a avatar
masterchef_a 21-07-2001

Niet moeilijk en gewoon ontzettend lekker, ik varieer het laatst nog door er twee hardgekookte eieren (in stukjes) doorheen te mengen en het geheel te vermengen met een lepel mayonaise (maar ja, de kalorieen en het vetgehalte stijgen dan nogal). Bij de bbq is het echt een standaard bijgerecht geworden !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten