Duitse Aardappelsalade

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

lekker voor bij de bbq of als snelle hap met worst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram aardappelen(geen kruimel),2 grote uien,250 gram spekblokjes, 2eieren,peper en zout, evt.knoflook.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan en braadpan, snijplank en mes,grote kom, pollepel.

Voorbereiding

Kook de aardappelen 18-20 minuten in de (goed schoongemaakte) schil en laat ze daarna afkoelen.

Bereidingswijze

Pel de afgekoelde aardappelen in schil af en snijd ze in plakken.Snij de uien in kleine stukjes en bak ondertussen de spekblokjes uit in hun eigen vet.Klop de 2 eieren met peper en zout en evt. knoflook naar eigen smaak en meng de uien, aardappelen en de ei-mengsel door elkaar en laat deze min.2 uur afkoelen in de koelkast. Serveer deze met stokbrood wat rauwkost en een grove metworst of saucijs (duitse worst).

Serveertip

Zie boven, erg makkelijk voor warme dagen, eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

roosknop avatar
roosknop

Doorsturen

Home Recepten