1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Aardappelsalade
  5. Duitse aardappelsalade
  6. Duitse Aardappelsalade

Duitse Aardappelsalade

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-06-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gram aardappelen(geen kruimel),2 grote uien,250 gram spekblokjes, 2eieren,peper en zout, evt.knoflook.


Verder heb je nodig


Kookpan en braadpan, snijplank en mes,grote kom, pollepel.


Lekker voor bij de bbq of als snelle hap met worst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappelen 18-20 minuten in de (goed schoongemaakte) schil en laat ze daarna afkoelen.

Bereidingswijze

Pel de afgekoelde aardappelen in schil af en snijd ze in plakken.Snij de uien in kleine stukjes en bak ondertussen de spekblokjes uit in hun eigen vet.Klop de 2 eieren met peper en zout en evt. knoflook naar eigen smaak en meng de uien, aardappelen en de ei-mengsel door elkaar en laat deze min.2 uur afkoelen in de koelkast. Serveer deze met stokbrood wat rauwkost en een grove metworst of saucijs (duitse worst).

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Zie boven, erg makkelijk voor warme dagen, eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van roosknop


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van roosknop
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top