1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Kedgeree van oesterzwammen en cantharellen

Kedgeree van oesterzwammen en cantharellen

  • Indiaas, Ontbijt
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-06-2000

Ingrediënten 4 personen


30 gr boter - 1 middelgrote ui, fijngesneden - 400 gr langkorrelrijst - 1 worteltje in julienne gesneden (hele dunne reepjes) - 1 liter kippebouillon - 1 mespunt saffraan - 150 gr oesterzwammen - 150 gr cantharellen - 125 gr bloemige aardappelen, geschild en geraspt - 4,5 dl melk - 1/2 kippebouillontablet - 1 tl kerriepasta (bv vindaloopasta) - 2 el slagroom - 4 eieren - 4 el fijngehakte peterselie.



Kedgeree is een van oorsprong Indiaas rijstgerecht met diverse groenten. Om een warm ontbijt te maken voor een legertje langslapers is dit de oplossing.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een grote pan en smoor de ui glazig. Haal de helft van de ui uit de pan en doe ze in een andere pan. Zet opzij. Doe dan de rijst, de wortel en de bouillon bij de ui in de eerste pan en voeg de saffraan toe. Roer alles goed dooreen en laat ? 15 minuutjes in de open pan sudderen. Neem de pan van het vuur, zet er een deksel op en laat hem 5 minuten staan. Doe dan de oesterzwammen en de cantharellen bij de uien in de andere pan en laat ze een paar minuten sudderen om zacht te worden. Voeg de geraspte aardappel, melk, bouillonblokje en kerriepasta toe en laat alles ongeveer 15 minuutjes zachtjes koken totdat de aardappel de vloeistof gebonden heeft. Roer de slagroom erdoor en houd alles warm. Kook de eieren hard in 10 minuten, laat ze onder stromend water afkoelen, pel ze en snij ze in vieren.

Serveertip

Leg de rijst in een dikke laag op een verwarmde serveerschotel, schep de paddestoelen met de saus in het midden op de rijst en garneer met de partjes ei en peterselie. Kedgeree blijft 2 uur warm en lekker in een goed afgedekte schotel op een warmhoudplaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top